Seguimos con la serie de los pescados de Josep Pla, como cada dos Miércoles, en colaboración con el Blog Chocolate, Aceite y Sal. Hoy toca el salmonete: el "roger" o "moll", en catalán. [Podéis ver la receta en el Blog CHOCOLATE, ACEITE Y SAL].
El texto es de: AIGUA DE MAR - BODEGÓ AMB PEIXOS, Edicions 62, Pág. 63. Dice:
El texto es de: AIGUA DE MAR - BODEGÓ AMB PEIXOS, Edicions 62, Pág. 63. Dice:
A Fornells hi havia la idea que,
de rogers, n'hi ha de moltes classes. És absolutament cert. He parlat de cinc
classes, crec amb plausibilitat. De tota manera, posaria el roger en el cinquè
lloc sense dubtar un moment.
Del roger (moll a la costa de ponent i a Barcelona),
se'n pot dir el mateix que formulàvem en relació amb el llobarro. No vol aigües
manses, ni tèrboles, ni tan sols fons de sorra i d'algues, sinó rocoses i
llocs de corrents durs i clars.
Els rogers petits i pàl·lids, generalment
formiguers, que agafen, arrossegant l'art pel fang, les vaques, tenen poc
valor. En canvi, el roger vermell, gros, de carn clovellada, es prodigiosament
gustós, sobretot amb una lleugera vinagreta, a penes insinuada. Però peixateja
més que els peixos anteriorment esmentats.
No hay comentarios:
Publicar un comentario