Hoy, acabamos con los pescados favoritos de Josep Pla. Nos queda pendiente el "nero" / mero. Cuando nuestras amigas del Blog CHOCOLATE, ACEITE Y SAL encuentren mero en el mercado, volveremos a la carga. Recordaréis que nos lo "saltamos", por falta de materia prima. El LENGUADO, pues.
Podéis encontrar la receta en el Blog CHOCOLATE, ACEITE Y SAL
El texto es de: AIGUA DE MAR - BODEGÓ AMB PEIXOS, Edicions 62, Pág. 64. Dice:
Podéis encontrar la receta en el Blog CHOCOLATE, ACEITE Y SAL
El texto es de: AIGUA DE MAR - BODEGÓ AMB PEIXOS, Edicions 62, Pág. 64. Dice:
L'Atlàntic és el mar del
llenguado. El llenguado atlàntic és gros, superb i d'un gruix considerable. Els
del Mediterrani són molt més petits i no es poden comparar des del punt de
vista de la grandària. Però, cosa curiosa: el llenguado petit del Mediterrani
pot ser molt gustós —tant potser com l'atlàntic. Condimentats a la manera del
Nord de França són excel·lents. És pensant en aquestes coses que jo posaria
aquest peix en el sisè lloc: l'objectivitat ho imposa d'una manera necessària.
És un peix, per altra part, que peixateja poc, cosa important.
Aquests sis peixos constitueixen,
al meu modest entendre, l'equip principal que, des del punt de vista del gust,
produeix aquest mar. Crec en tot cas que el meu principi, segons el qual el
millor peix és el que en té menys el gust, no és menyspreable. Per altra part,
el fet que tots ells puguin menjar-se, amb gran avantatge, amb la cuina més
elemental i menys complicada: a la brasa, és un altre argument a favor de la
seva qualitat. Resisteixen el pur pal sec de les brases i, a més a més, fets
així, guanyen.
No hay comentarios:
Publicar un comentario