miércoles, 29 de febrero de 2012

ELS PEIXOS DE PLA / LOS PESCADOS DE PLA


Seguimos con los pescados de Josep Pla. Este Miércoles, su segundo pescado favorito. La lubina.

AIGUA DE MAR - BODEGÓ AMB PEIXOS, Edicions 62, Pág. 63:


En el segon lloc de l'escala, hi posaria el llobarro, anome­nat també llop de mar al sud de França i a Itàlia i en el litoral nord d'aquest país. I l'hi posaria per les mateixes raons que al·legava en parlar del corball: perquè no peixateja tant com els altres peixos —encara que molt més que el corball. Per altra part, de llobarros, n'hi ha de moltes classes i és un dels peixos que fa quedar més malament els hostalers. 

Així com, de corballs, només n'hi ha d'una classe, de la bona classe, de llobarros n'hi ha de diverses, i el llobarro formiguer, de carn tova i desfibrada, és de baixa qualitat. Per altra part, el llo­barro és un peix astut i murri, difícil d'agafar, sobretot el d'aigües corrents, netes i d'alimentació directa i saludable. El llobarro de carn fofa, fangosa i pastosa, habitant d'aigües mortes o barrejades, és poca cosa. El llobarro d'aigües cor­rents, de litoral de rocs, de bones pastures, té una elevada col·locació en la classificació general.

No hay comentarios:

REMBRANDT VAN RIJN

REMBRANDT VAN RIJN