Empezamos con los pescados de Jose Pla: la corvina. Comencem amb els peixos de Josep Pla: el corball.
AIGUA DE MAR - BODEGÓ AMB PEIXOS, Edicions 62, Pág. 63:
Al meu modest entendre, el millor
peix de les nostres mars, del Mediterrani, és el que anomenem en la nostra llengua
corball. És la corvina nigra dels naturalistes, peix ample, de color negroide, amb tocs de blavís, que
es pesca sobretot en temps de les cireres —maig i juny. Es pot pescar tot
l'any, mai en abundància, però el seu millor temps és el citat. «Temps de
cireres, temps de corballs», diuen a Menorca. Es pot pescar amb arts de
tresmall o amb hams.
És un peix que, presentat a taula en la forma que sigui
—guisat, a i brasa, etc.—, no solament no exhala l'olor que solen exhalar els
altres peixos, sobretot si són adotzenats, sinó que a penes té gust de peix. El
que són aquest gust i aquesta olor, tothom ho sap; les sensacions palatals que
produeixen no agraden gaire, i per això el nombre de persones a les quals
agrada realment el peix és tan reduït. I bé: el peix d'aquestes aigües que a
penes produeix sensacions i olors d'aquesta classe és el corball, i per això el
poso a dalt de tot de la classificació general. El meu modest criteri és,
doncs, aquest: el peix que té menys gust de peix és el que no té rival.
1 comentario:
Para mi también es el pescado por excelencia y si tenemos la suerte de tomarlos salvaje,ni te digo,Fantástico!!!!!!
Publicar un comentario