martes, 28 de octubre de 2008

LES AVENTURES DE POL (POL-TÍN) I VELOZ

De Wikipèdia, l’ enciclopèdia lliure

Wikipèdia ha sabut novetats de l’intrèpid reporter Pol Vallverdú i Delgado. El famós detectiu, d’aspecte jovenívol i nord-europeu, ha entrat novament en acció, amb el seu inseparable cavall Veloz.

No cal que us diguem que Pol Vallverdú és un jove reporter català. És conegudíssim, per ficar-se sovint en aventures, defensant causes justes. Passen els anys i la seva aparença física i vestuari es mantenen impertorbables. Esvelt i amb el cabell ros i curt, sempre vesteix amb roba esportiva i elegant: tot li cau bé, que es diu.

El Sr. Vallverdú porta anys exercint de detectiu, vivint aventures increïbles. Però mai ha deixat de considerar-se un periodista. Sempre es presenta com a tal, i aprofita els seus viatges per redactar interessants cròniques, que publica en forma d’àlbums. Destaca por la seva inquebrantable honradesa, d’inequívoc origen scout.

Des de sempre, Pol (a vegades, citat erròniament com Pol-Tín) està acompanyat per la seva mascota, Veloz, un cavall de raça aràbigo-andalusa. La compenetració entre jove i cavall ha estat essencial, en certs moments, per salvar la vida del dos.

ANTECEDENTS

Les primeres aventures del Sr. Vallverdú, com a explorador, ja ens parlen de la seva valentia. Van ocórrer, durant la visita al Turó Park del Congo, de safari amb la seva bessona Andrea, famosa model i escriptora. Vencent el lleons, desprès d’una dura lluita (i va estar a punt de perdre’s !!).
Però això nomes va ser el començament.


LES MÉS FAMOSES AVENTURES

1.- La medalla d'Ottokar

Pol es va fer famós, durant l’ intent d’invasió de l’Escola Avenç, pel seu veí l’imperialista
Col·legi Europa. Va descobrir el complot per robar el tresor més preuat de l’escola: la medalla d’Ottokar, símbol de l’ escola, que s’imposa al millor alumne cada any.

Professors i alumnes prominents conspiraven contra el Director, per robar la medalla i forçar-lo a abdicar, ajudant així a la invasió de l’Avenç, des de l’Europa. A pesar de que Pol va informar al Director, la medalla va ser robada. Però el Sr. Vallverdú va aconseguir recuperar-la, just a temps per que es pogués imposar a la cerimònia anual.

2.- Les 7 Boles / Mosquits Tigre de Cristall

Les aventures del Sr. Vallverdú van saltar aviat del Vallès al Barcelonès. Els Catedràtics de la UAB, Profs. Porqueres, Gerard i Fossas, amics de la família, van desenvolupar unes estranyes ronxes.

Acabaven de tornar a Sant Cugat, desprès d’una expedició a Barcelona, on trobaren el sepulcre de l’antic Compte Guifré. Les ronxes eren un suposat càstig del compte: junt als malalts, es trobaren unes boles de vidre, amb mosquits tigre.

El Prof. Sisco Vallverdú, tiet de Pol-Tin i amic d’un dels malalts, li va demanar que investigués.
Pol va deduir que l’origen de la malaltia estava a la Piràmide Agbar de Barcelona. Desprès de travessar les altes muntanyes de la Serralada Pre-Litoral i la selva de l’Arrabassada, va descobrir, a dintre de la piràmide, la fàbrica on es feien les boles amb mosquits tigre. Amb l’ajut de Veloz i els seus contactes amb els paons del Parc Zoològic, va utilitzar la seva astúcia, per destruir la fàbrica.

3.- L'affaire Carme Tornasol

Pol Vallverdú ha hagut d’intervenir, també vàries vegades, en ajut dels seus propis amics. Com la recerca de la Professora Dolors Tornassol, desapareguda del castell de Can Mir, durant un berenar familiar.

Pol-Tín es va traslladar a Creixell per seguir la pista de la desapareguda Professora Tornassol, amagada per la policia secreta de Bordúria, en aquest agradable poble marítim. Just quan estava a punt d' alliberar-la, ell mateix va ser segrestat i engarjolat, amb la seva mestra, a una illa deserta.

Per sort, va poder sortir nedant, amb la Srta. Carme agafada de la mà,durant hores envoltat de taurons i sardines, fins arribar a la costa.

4.- Vol 714 a Illa Mauricio

El Pol ha hagut de salvar, inclús els seus pares, que van ser segrestats, quan es dirigien a l’ Illa Mauricio, a una conferencia internacional sobre franquícies.

Mentre esperaven a l’aeroport de París, el seu Vol 714 cap a Port Louis, els Srs. Vallverdú Delgado es trobaren amb Joseptr Gajopst, que els convida a anar a Mauricio en el seu jet privat. L’avió és segrestat per la tripulació, i té un accidentat aterratge a la volcànica illa de Reunion.

Pol descobreix que els seus pares han estat segrestats, per la Màfia de Manuella, gran competidors dels Vallverdú Delgado a nivell planetari. Descobreix també que el seu projecte és tenir-los segrestats, fins que els venguin la seva xarxa de franquícies, a un preu regalat.

Pol-Tín aconsegueix arribar fins a l’ Illa de Reunion, amb el seu inseparable Veloz. Aquest, coneixedor del dialecte créole–francès dels cavalls nadius porta el seu amo fins el volcà on estan detinguts els seus pares. Pol captura valentament als segrestadors.

La resta de la banda de Manuella fa explotar la dinamita, que tenien al seu refugi, provocant l’ erupció del volcà. Per escapar, Pol, els seus pares i Joseptr escapen per passadissos subterranis, perseguits pels homes de Manuella. Sortosament, Pol tenia preparada una balsa, que els permet escapar fins a l’Oceà, on són recollits per la marina britànica.

Però la vida d’aventures de Pol Vallverdú segueix, com dèiem.

5.- Pol-Tin i els Pícaros

Recentment, el Sr. Vallverdú ha anat fins a Amèrica Llatina, a la república mexicana de Puebla. Ha alliberat els seus Abuelo i Abuela: estaven de visita a la seva família mexicana, i van ser arrestats, acusats de conspiració per enderrocar al dictador, General Tapioca.

Pol i Veloz van viatjar a Puebla, a arreglar la situació, però van ser retinguts pel General Tapioca, per no deixar-los actuar. Durant una visita turística a una piràmide maia, Pol-Tin s’escapà i va arribar corrents, fins al campament dels guerrillers Pícaros del rebel General Alcázar.

El Sr. Vallverdú va passar innumerables aventures a la selva, entre els Pícaros; recordem només la seva aferrissada lluita amb els cocodrils del llac del Parc Central. Finalment, recolzat pels Pícaros, va aconseguir alliberar els Abuelos i a Veloz i tornar a Sant Cugat.

Com veieu, les aventures del reporter Pol Vallverdú i Delgado no tenen fi. Esperem, doncs, tenir l’oportunitat de seguir informant-vos, a mesura que es vagin produint.

1 comentario:

Unknown dijo...

Ya te lo dije, podrías volver a dejar el derecho un rato y dedicarte a esto. O como eres tan crack dedicarte a ambas cosas a la vez.Un beso

REMBRANDT VAN RIJN

REMBRANDT VAN RIJN